Największa burgerowa impreza w Łodzi
6. edycja Jemy w Łodzi Burger Fest rozpocznie się w piątek (26 maja) i potrwa do 4 czerwca. Przez 10 dni goście festiwalu będą mieli do wyboru 39 różnych burgerów (w tym 6 wegańskich) przygotowanych specjalnie na Burger Fest. Oprócz tradycyjnych kotletów z wołowiny, będzie można spróbować szarpanej wieprzowiny, kaczki, kurczaka, żeberek, kalmarów, kebabu, pastrami czy białej kiełbasy. Osoby, które nie jedzą mięsa, będą miały do wyboru kotlety z białego groszku, buraka czy tempehu. Tradycyjne bułki będzie można zastąpić własnej produkcji focaccią, żulikiem lub maślaną brioszką z siemieniem lnianym. Niebanalne będą też dodatki – szparagi, rabarbar, prażynki krewetkowe, zasmażana kapusta, nachosy, tapioka oraz sosy inspirowane kuchniami całego świata.
- To propozycje niedostępne na co dzień w menu restauracji - podkreśla Izabella Borowska z portalu Jemy w Łodzi.
FESTIWALOWE BURGERY
Pełną listę festiwalowych burgerów i ich ceny znajdziecie w poniższej galerii:
Jemy w Łodzi Burger Fest 2023 – wydarzenia towarzyszące
W środę (24 maja) restauracje Cochise zorganizują dla uczestników Juwenaliów Politechniki Łódzkiej konkurs na zjedzenie burgerów XXL.
We wtorek (30 maja) restauracja Zielona zaprosi na dzień z wegańskimi burgerami - tego dnia danie festiwalowe i wszystkie roślinne burgery z menu będą kosztowały 29 zł.
W środę (31 maja) będzie można wpaść na Letniego Grilla do Centralnej Gastromachiny. Będą własnej produkcji kiełbasy, beef&roll i dymione burgery ze smokera, a na deser - pyry z gzikiem.
Polecany artykuł: