restautant week

i

Autor: Lodz.pl

Wydarzenia w Łodzi

Wkrótce rusza Restaurant Week. Można już rezerwować stoliki

2024-02-26 14:16

Restaurant Week to wydarzenie, które od lat przyciąga tłumy do łódzkich restauracji. Nie inaczej będzie podczas najbliższej edycji, która rozpoczyna się już 13 marca. Tematem tegorocznego festiwalu będą kulinarne newsy, trendy i związane z nimi historie. Stoliki już można rezerwować!

Restaurant Week 2024 w Łodzi

Wraz z początkiem wiosny, do Łodzi zawita Restaurant Week 2024, czyli jeden z najpyszniejszych wydarzeń na mapie miasta. Festiwal rozpocznie się już 13 marca i potrwa do 24 kwietnia. Co czeka na nas podczas najbliższej edycji?

"Tematem tegorocznego festiwalu Restaurant Week będą kulinarne newsy, trendy i związane z nimi historie. To będzie wyjątkowa edycja, w której goście odkryją aromatyczne dania, inspirowane najświeższymi nowinkami z kulinarnego świata" - wyjaśnia Marcin Wawrzeń, dyrektor festiwalu.

W Łodzi udział bierze 25 restauracji. Rezerwacji stolików można już dokonywać za pośrednictwem strony internetowej.

Restaurant Week 2024 w Łodzi. Jakie dania przygotowano?

Wśród dań, które oferują restauracje znajdziemy same pyszności. Wśród przystawek jest m.in. krem ziemniaczany na palonym maśle z maślanką (Ramki) oraz esencjonalny bulion buraczany z nutą chrzanu i oliwą koperkową (Oranżeria, restauracja w nowym hotelu Pietryna). Na danie główne polecają się pierożki tapiokowe z wieprzowiną (Shamo) i hot-dogi w wersji „na bogato” do wyboru z kiełbaską sojową lub cienkimi plastrami wołowiny (Ferwor). Desery będą kropką nad i wizyt w restauracjach. Nie zabraknie też niespodzianek i zaskakujących połączeń. Wśród nich jest chociażby słodki burger z musem czekoladowo-daktylowym i owocami (El Buos).

Smacznie, sycąco i niedrogo - tak zjemy w restauracji przy kościele ojca Tadeusza Rydzyka

Pożar restauracji pod Łodzią