Restaurant Week 2024 w Łodzi
Wraz z początkiem wiosny, do Łodzi zawita Restaurant Week 2024, czyli jeden z najpyszniejszych wydarzeń na mapie miasta. Festiwal rozpocznie się już 13 marca i potrwa do 24 kwietnia. Co czeka na nas podczas najbliższej edycji?
"Tematem tegorocznego festiwalu Restaurant Week będą kulinarne newsy, trendy i związane z nimi historie. To będzie wyjątkowa edycja, w której goście odkryją aromatyczne dania, inspirowane najświeższymi nowinkami z kulinarnego świata" - wyjaśnia Marcin Wawrzeń, dyrektor festiwalu.
W Łodzi udział bierze 25 restauracji. Rezerwacji stolików można już dokonywać za pośrednictwem strony internetowej.
Polecany artykuł:
Restaurant Week 2024 w Łodzi. Jakie dania przygotowano?
Wśród dań, które oferują restauracje znajdziemy same pyszności. Wśród przystawek jest m.in. krem ziemniaczany na palonym maśle z maślanką (Ramki) oraz esencjonalny bulion buraczany z nutą chrzanu i oliwą koperkową (Oranżeria, restauracja w nowym hotelu Pietryna). Na danie główne polecają się pierożki tapiokowe z wieprzowiną (Shamo) i hot-dogi w wersji „na bogato” do wyboru z kiełbaską sojową lub cienkimi plastrami wołowiny (Ferwor). Desery będą kropką nad i wizyt w restauracjach. Nie zabraknie też niespodzianek i zaskakujących połączeń. Wśród nich jest chociażby słodki burger z musem czekoladowo-daktylowym i owocami (El Buos).