Ranking gotowych pierogów z kapustą i grzybami według Katarzyny Bosackiej
Samodzielne zrobienie pierogów wymaga nie tylko czasu, ale także umiejętności kulinarnych, którymi nie każdy dysponuje. Dlatego wiele osób decyduje się na zakup gotowych pierogów na święta Bożego Narodzenia. Katarzyna Bosacka przeanalizowała dostępne w sklepach pierogi i wybrała te najlepsze.
- Nie każdy ma czas lepić własne pierogi, więc dla wielu te sklepowe mogą być ostatnią deską ratunku. Ale które wybrać? Przygotowaliśmy dla Was grafiki ze składami 15 produktów. Może pomogą Wam w wyborze - pisze dziennikarka na facebookowym profilu.
Oto zestawienie najlepszych, zdaniem Katrzyny Bosackiej, pierogów z kapustą i grzybami:
Czego szukać w składzie pierogów?
- Pogrubioną czcionką oznaczyliśmy te składniki, których w gotowych pierogach powinniśmy unikać - dodaje Katarzyna Bosacka. - Kupując pierogi z kapustą i grzybami liczyłabym na to, że w składzie pojawią się grzyby leśne. Niestety w wielu produktach jedyne grzyby jakie się znajdują to... pieczarki – też grzyby, ale czuję jakiś taki niedosyt.
Dziennikarka wymienia, jakie składniki są niepożądane w gotowych pierogach. Na liście znajdziemy konserwanty, wzmacniacze smaku, ekstrakt drożdżowy, sztuczne aromaty, syrop glukozowy, margarynę i masę jajową.