Burger Drwala czy Rywala? Spróbowaliśmy obu!
Burger Drwala to już kultowa kanapka pojawiająca się od lat w listopadzie w McDonald’s. W jej skład wchodzi mięso wołowe, smażony panierowany ser, prażona cebula, sałata oraz sos.I choć jedzenie jest bardzo tłuste, cieszy się ogromną popularnością, a jego miłośnicy cały rok czekają na ten moment, aż znów pojawi się w sieciówce.
Dodatkowo, od 27 listopada dostępne są różne opcje kanapki. Do wyboru mamy: Burger Drwala z kurczakiem, Burger Drwala z żurawiną, Burger Drwala z chrzanem oraz Burger Drwala z kurkami. Z pewnością rozszerzenie oferty korzystnie wpłynie na sprzedaż, ponieważ kupujący będą mogli spróbować zupełnie nowych smaków, które faktycznie intrygują i są dość nieoczywiste.
Spróbowaliśmy także Burgera Rywala, a dokładnie Burgera Rywala 2.0, który przygotował Max Premium Burgers.
Na pierwszy rzut oka kanapka robi wrażenie, a szczególnie jej obfita zawartość. W środku znajdziemy mięso wołowe, bekon, smażony ser w panierce, sałatę, cebulę czerwoną oraz sos, a całość podkreśla intensywny smak papryczek jalapeño. Zdecydowanie dla osób lubiących nieco pikantniejsze potrawy to strzał w dziesiątkę. Szczególnie, że raczej rzadko w burgerowych sieciówkach znajdziemy takie połączenie. Burger jest równie tłusty, co Drwala, jednak da się odczuć, że zrobiony jest z lepszych jakościowo produktów.
Burger Drwala vs. Burger Rywala. Który smak wygrywa?
Jeśli miałabym wybrać, wybrałabym Burgera Rywala. Za skład i za to, że wydaje się być zdrowszy, chociaż, jak to jest w przypadków fast foodów - wcale nie należą do dań, które powinniśmy nagminnie spożywać.
Cenowo natomiast wygrywa Burger Drwala, ponieważ za zestaw z frytkami i napojem zapłacimy 32,90 zł. W przypadku takiego samego zestawu z Burgerem Rywala, koszt to 37,95zł. Jednak, jak to zazwyczaj bywa, za jakość trzeba dopłacić.
A jakie jest Wasze zdanie? Który produkt wygrywa tę burgerową bitwę?