Dla wielu kawa jest nieodłącznym elementem poranka. Picie jej stało się wręcz codziennym rytuałem. W wielu przypadkach nie ma w tym nic złego, ponieważ w odpowiednich ilościach może na nas pozytywnie działać. Inną kwestią jest to co do niej dodajemy.
Polecany artykuł:
Składnik, który szkodzi, a jednocześnie jest często dodawany do kawy to śmietanka w proszku, o czym informuje pysznosci.pl. Znajdują się w niej stabilizatory z grupy E, utwardzony tłuszcz kokosowy, syrop glukozowy, a także cukier. To oczywiście źle wpływa na organizm.
Śmietanka w proszku zawiera wiele sztucznych składników. Dodatkowo, jest bogata w tłuszcz i cukier. Nie ma także wartości odżywczych, które pozytywnie wpływałyby na organizm. Brak tam witamin, minerałów czy białka. Dostarcz jedynie puste kalorie.
Zamiast tego portal pysznosci.pl podaje lepsze alternatywy. Są to mleko kokosowe, masło orzechowe, mleko migdałowe czy syrop daktylowy.