Restaurant Week. Co to za festiwal?
Restaurant Week to wyjątkowy festiwal, organizowany od 2014 roku. Jego ideą jest promowanie i wspieranie rozwoju polskiej sceny restauracyjnej poprzez cykliczne przybliżanie jej działalności osobom uczestniczącym w wydarzeniu.
Lokale, które biorą udział w festiwalu są dobierane w oparciu o wysoką jakość dań, autorskiego menu oraz poziomu obsługi kelnerskiej.
Restaurant Week w Łodzi. Cena i lokale
Wydarzenie odbywa się dwa razy w roku wiosną i jesienią. Tematem nadchodzącego festiwalu jest brzmienie jedzenia. Akcja odbywa się w całym kraju, wśród miast jest również Łódź.
Koszt wzięcia udziału w wydarzeniu to 69 złotych za osobę. Kwota obejmuje trzydaniowy posiłek i koktajl. Jak zarejestrować się na festiwal? Wystarczy wejść na stronę internetową https://restaurantweek.pl/ , wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu.
Restauracje, które biorą udział w akcji:
- Ferwor
- Ramen Shop (Teofilów)
- Restauracja Wątek (The Loom Hostel)
- BOHO
- Angelo Ristorante
- Arteria
- Bagatela Restauracja (Hotel Kolumna Park)
- Farma Bii
- Fatamorgana
- Irish Pub
- Hampton by Hilton Łódź City Center
- KOKU Sushi (Piotrkowska)
- Miska Gastro Bowls (Puro Hotel)
- NITKA Pasta - Wine & Chill
- Rajskie Menu
- Ramen Shop (Retkinia)
- Ramen Shop (Zgierz)
- Ryby i Owoce
- Sote (NoBo Hotel)
- Wzorcownia by W. Bober