Nowe miejsce na kulinarnej mapie Łodzi. Właścicieli dobrze znamy z Kuchennych Rewolucji. "Jakość przede wszystkim"

2025-01-22 15:25

Powstaje zupełnie nowe miejsce na kulinarnej mapie naszego miasta, które z pewnością wniesie dużo dobrego dla fanów mięsa. Właściciela lokalu dobrze znamy z innego miejsca odnoszącego ogromne sukcesy, czyli "Gorącej Kiełbasiarni". Swojego czasu restauracja brała udział w Kuchennych Rewolucjach. Co powstanie teraz? Wyjaśniamy!

kielbasiarnia

i

Autor: Katarzyna Bastrzyk/ Facebook Gorąca Kiełbasiarnia/ Archiwum prywatne

Nowy lokal w Łodzi. Właściciele są dobrze znani mieszkańcom

W Łodzi, przy ulicy Wojska Polskiego 82, powstaje nowa restauracja. Wcześniej w tym miejscu w latach 2017-2021 działał lokal Wiksa Polski Kebabski, jednak nie udało się  mu przetrwać ze względu na pandemię koronawirusa. Teraz miejsce przejęli bracia znani mieszkańcom z cieszącej się popularnością restauracji Gorąca Kiełbasiarnia, Mateusz i Gabriel. Udało nam się porozmawiać z właścicielami, którzy zdradzili rąbka tajemnicy.

"Planujemy otworzyć kebab, a właściwie gyros, bo jedna belka będzie wieprzowa, a druga drobiowa. Ale co najważniejsze, chcemy te belki robić sami, nawet nie kraftowe, ale własnoręcznie robione. A wszystko dlatego, że 16 lat temu pracowałem w Kebab Housie i tam te belki od zawsze były robione własnoręcznie. Nikomu nie przychodziło do głowy żeby takie belki kupować w supermarketach. I jakość była nieporównywalna do tego, co teraz się serwuje. A z racji tego, że mój tata pochodzi z Palestyny, miałem okazję jadać w Jordanii, bo moja rodzina wciąż tam mieszka, więc wiem jaki powinien być punkt odniesienia i jak to powinno wyglądać" - wyjaśnia Mateusz Al Najar. 

Na otwarcie będziemy musieli jednak jeszcze troszkę poczekać, ale, jak zapewniają właściciele, będzie warto.

"Na początku lata, może w połowie lata, zobaczymy. Nie spieszymy się jakoś bardzo, chcemy najpierw przeprowadzić porządny remont, dopracować wszystko. Jakość przede wszystkim" - dodaje Mateusz Al Najar. 

Gorąca Kiełbasiarnia wciąż przyciąga tłumy. Lokal brał udział w Kuchennych Rewolucjach

Gorąca Kiełbasiarnia to bardzo dobrze znane miejsce na kulinarnej mapie Łodzi. Lokal ponad 10 lat  temu wziął udział w Kuchennych Rewolucjach i od tego czasu popularność stale rośnie. Gorącą Kiełbasiarnię odwiedził między innymi youtuber Księżulo, który zachwycił się daniami, a po którego wizycie restauracja prosiła nawet klientów, by... odłożyli wizytę.

"Kuchnia działała na 300 proc. swoich możliwości co z całą pewnością odbija się na jakości. Jeśli koniecznie chcecie spróbować wszystkiego, co jadł Książulo, nie musicie wpadać do nas od razu. Możecie wpaść za tydzień , dwa i zjeść po ludzku" - pojawił się wówczas komunikat w mediach społecznościowych.

Nie da się ukryć, że Gorąca Kiełbasiarnia jest rajem dla osób kochających potrawy mięsne. Znajdziemy tam produkty bardzo jakościowe, odpowiednio przygotowane, jest bardzo swojsko i klimatycznie, a do tego obsługa bardzo pomocna.

Z pewnością takich miejsc na mapie miasta jest mało, więc tym bardziej warto czekać na kolejny lokal, który otwierają bracia. 

Łódź Radio ESKA Google News
Pani Irenka radzi, jak jeść jajka. Inaczej zrobisz sobie obciach!