Kebson odwiedził Łódź. "Kozacki burger i pizza"
Kebson to pochodzący z Prostyni Adam Seliga znany w sieci przede wszystkim ze swojego zamiłowania do jedzenia i fast foodów. Od kilk lat podróżuje po całej Polsce i Europie (ale chce również podróżować po świecie), by spróbować kuchni oferowanych przez lokalnych sprzedawców. Youtuber nagrywa filmy z degustacji, widzimy też jak wygląda lokal, a przede wszystkim dowiadujemy się - czy warto odwiedzić to miejsce.
Teraz Kebson ponownie przyjechał do Łodzi. W naszym mieście odwiedził lokal, który rekomendowali mu jego obserwujący. Padło na Kolektyw, jedno z ulubionych miejsc łodzian, gdzie zjemy przede wszystkim pizze czy burgery. I te właśnie dania zamówił youtuber.
"Dawno nie jadłem tak dobrej bułki a te są robione na specjalne zamówienie z lokalnej piekarni. Autorskie sosy, świetne mięso, bekon fajnie urozmaicał całość i co można rzec, jest elegancko." - zachwalał burgera Kebson.
A jak wypadła pizza?
"Ciasto tu podobno dojrzewa 48 godzin i to czuć w smaku (...) Chociaż rzadko jem pizze to ta mnie nie nudziła, nie była nudna w smaku, bo składniki są wysokiej jakości. Wszystko zagrało!" - wyjaśnia youtuber.
Kebson dodał też, że gdyby tylko mieszkał w Łodzi, z pewnością to miejsce odwiedzałby bardzo często.
"Karmić tu potrafią. Burger i pizza 9/10!" - podsumowuje.
Kebson w łódzkich lokalach. Jakie jeszcze miejsca odwiedził YouTuber?
Kebson zawitał również do Łódzkiej Bagiety, gdzie sprobował oczywiście zapiekanki. I okazuje się, że była to jedna z lepszych zapiekanek w jego życiu, a na pewno najlepsza zapiekanka w 2025 roku.
"Rzadko się tak zdarza, żebym ocenił coś 10/10 ale tym razem to zupełnie zasłużone (...) Mega soczysty farsz pieczarkowy, bagietka chrupiąca, ale delikatna, sery smakowite i co można powiedzieć... Będzie to wzór do którego będę porównywał zapiekanki w 2025 roku na swoich filmach" - zapewnił Kebson.
"Nie będzie przesady jak powiem, że to jedna z lepszych, jak nie najlepsza (...) Chce się tam wrócić" - dodaje.
Youtuber skosztował tez cheeseburgera z lokalu Musztarda Po Obiedzie.
"Byłem tam już kiedyś na schabowym i był taki o, natomiast wtedy polecaliście burgery (...) Na plus, że jedzenie jest na świeżo robione. Mięso w porządku, bez fajerwerków smakowych, fajny sos bbq, fajnie współgrał z całością. Bardzo dobra bułka." - powiedział miłośnik fastfoodów.
Była też aktualizacja lokalu Phuong Dong, w którym już Kebson był kilka miesięcy temu.
"Wieprz zaparowany mega, nie jak smażony, a bardziej ugotowany. Sosu dodatkowego nie brałem, surówka z kapusty słodka, ryż spoko. Ja daję 5/10, chociaż ludzie mówią, ze kiedyś było lepiej. Chciałabym spróbować tego za czasów świetności, ale muszę zadowolić się tym co jest teraz. A jest na pewno lepiej niż podczas mojej pierwszej wizyty" - powiedział Kebson.
