W podwórku z fontanną są leżaki, wieczorem klimatyczne oświetlenie, przez cały weekend muzyka i przede wszystkim festiwalowe dania oraz specjalnie do nich dobrane wina.
My na majówkę nie wyjeżdżamy, za to będziemy dobrze jeść. Zasady wydarzenia są proste – wszystkie lokale przygotowują dania ze wspólnym motywem przewodnim, czyli z owocami morza - mówi Iza Borowska z Jemy w Łodzi.
Smakowitej imprezie patronuje znany kucharz Robert Sowa.
Potrawy są kolorowe i różnorodne. Są smaki hiszpańskie, są tapasy, jest sushi i oryginalne wykorzystanie owoców morza. Spotykamy się po to, by popróbować różnych ciekawostek i dobrze spędzić czas w gronie przyjaciół i znajomych.
Podczas Coolinariów w podwórku przy Piotrkowskiej 89 są koncerty, animacje dla dzieci i strefa chilloutu. Organizatorzy są przygotowani na każdą pogodę.