Pierogi, kapusta z grzybami, barszcz czerwony.Do kolacji wigilijnej zostało coraz mniej czasu,Na co stawiają łodzianie? Tradycyjne gotowanie czy catering z restauracji?
Większość mieszkańców wigilijne potrawy przygotuje samodzielnie:
- Jutro zaczynam lepienie pierogów - mówi łodzianka.
- Zawsze sama gotuję, w rodzinie mamy swoje ulubione potrawy - mówi mieszkaniec Łodzi.
- Łódzcy restauratorzy również mają ręce pełne roboty - mówi Anna Grabarek, właścicielka restauracji. - Łodzianie najczęściej zamawiają pracochłonne potrawy, na przykład makowce czy pierogi - dodaje.
Za świąteczny catering dla 2 osób zapłacimy około 150 złotych.
Jeśli jesteście świadkami ciekawego wydarzenia w Waszej okolicy, piszcie do nas i ślijcie zdjęcia na [email protected]
Tematem zajęła się Natalia Wolniewicz, posłuchajcie: