Dzień Zakochanych można spędzić na wiele sposobów. Ale który z nich jest najlepszy i najbardziej wymarzony? Ile par tyle odpowiedzi! Przekonało się o tym jury wielkiego, walentynkowego konkursu organizowanego przez Radio Eska, IKEA i Port Łódź. Zadaniem postawionym przed uczestnikami wyzwania była odpowiedź na pytanie: "Wymarzone Walentynki z drugą połówką?". Komisja konkursowa nie miała łatwego zadania, ale w końcu podjęła decyzję i nagrodziła szczęśliwe pary.
Szefowie kuchni IKEA w Porcie Łódź w pocie czoła przygotowali niesamowity kulinarny popis, który z pewnością był wstępem do udanych Walentynek dla szczęśliwców. Zwycięskie pary wygrały ucztę, która na długo pozostanie w ich pamięci, bo menu obfitowało w wyjątkowe pozycje.
Krem z gruszki i pietruszki albo pobudzająca zmysły tajska z krewetkami były początkiem luksusu dla podniebienia. W walentynkowym menu znalazły się m.in. halloumi z grillowanymi warzywami i spiralami ziemniaczanymi, pierś kaczki podana z modrą kapustą, konfitowanym ziemniakiem i sosem czekoladowo-śliwkowym oraz polędwica z dorsza w towarzystwie borowików korzennych warzyw i bezy ziemniaczanej. A na deser? Tradycyjna i znakomita beza Pavlova, brownie i mini serniczek. Niebo w gębie!
Zobaczcie więcej zdjęć z tej niezwykłej kolacji:
Warto śledzić też media społecznościowe Portu Łódź, gdzie znajdziecie najważniejsze informacje, w tym te o akcjach specjalnych i konkursach organizowanych w centrum handlowym. Już niedługo kolejne niespodzianki!