Mobilne restauracje biorące udział w wydarzeniu charakteryzują się wąskim menu – każdy wystawca specjalizuje się w określonej kuchni. Jednak nie oznacza to, że nie będzie w czym wybierać. W wydarzeniu łącznie weźmie udział ponad 30 food trucków! Miłośnicy dań azjatyckich powinni spróbować makaronów z woka i pierożków dim sum. Wolisz kuchnię Meksyku? Nie możesz przejść obojętnie obok food trucków serwujących tacos, quesadille i burrito. To nie koniec kulinarnych podróży. W menu wystawców Wielkiej Szamy znajdą się też kanapki z pulpecikami, bałkańskie cevapy, pastrami, gruzińskie pierożki chinkali, krewetki w tempurze i desery: hiszpańskie churros, węgierskie , owoce w czekoladzie i świeże donuty. Doznania kulinarne to nie wszystko, czego będzie można doświadczyć w weekend 2 i 3 października. Czas na festiwalu umilą wydarzenia dodatkowe:
- Po Godzinach – Strefa Piwa Regionalnego – strefa przeznaczona dla pełnoletnich. W programie: pokazy warzenia piwa, liczne ciekawostki, zawody kapslowania na czas, quizy z nagrodami i beer-pong.
- Hopla Fest – Wielki Festiwal Dmuchańców - najmłodsi będą mogli wyszaleć się na dmuchanych atrakcjach z bajkowymi postaciami.
- Food trucki kochają zwierzaki – wspólnymi siłami wspomożemy lokalne schronisko. Zbierane będą karmy i akcesoria dla bezdomnych czworonogów.
Niemal tradycyjnie zostanie wybrany najsmaczniejszy food truck wydarzenia. Kto zdobędzie ten tytuł tym razem? Decyzja należy do gości!
Wydarzenie zostanie zorganizowane z zachowaniem wszystkich aktualnych obostrzeń. Potrawy będą przygotowywane zgodnie z panującym reżimem sanitarnym. Organizatorzy dokładają wszelkich starań, by pobyt na wydarzeniu był bezpieczny i komfortowy.
Więcej informacji, szczegółowy program wydarzenia i konkursy znajdują się na stronie wydarzenia w social mediach.
Polecany artykuł: