Świąteczne gotowanie z ekipą Eski!
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Większość z nas zaczyna już przygotowania do wigilijnej kolacji, na której nie może zabraknąć pierogów. To danie absolutnie obowiązkowe podczas Wigilii. Pierogi znane są w polskiej kuchni od XVII wieku, a według innych źródeł nawet od XIII w.
Co dom, to inny przepis na pierogi. Receptury na ciasto w większości domów się nie różnią, choć niektórzy rezygnują z użycia jajka, tak jak robiły to nasze prababcie. Jeżeli chodzi o farsz, to możliwości są nieograniczone. Jakie nadzienie do pierogów przyrządzacie w waszych domach i uważacie, że nie ma sobie równych?
Zgłaszajcie swoje wyjątkowe przepisy na farsz, na adres [email protected]. My wybierzemy najlepsze z nich i już 17 grudnia zaprosimy Was na wspólne, świąteczne gotowanie z ekipą Eski! Wraz z firmą Pamso organizujemy warsztaty kulinarne "NIEZŁY FARSZ", które odbędą się w SHOWROOMIE PAMSO w Pabianicach przy ul. Żwirki i Wigury 19.
Na wasze zgłoszenia czekamy do 15 grudnia.
Szczegółowy regulamin konkursu znajdziecie TUTAJ.
Mamy zwycięzców
Wyłoniliśmy zwycięzców naszego konkursu na najlepsze nadzienie do pierogów. W naszym konkursie wygrali:
- Jakub K.
- Ewelina M.
- Dominika i Przemek
Serdecznie gratulujemy i do zobaczenia na warsztatach kulinarnych "NIEZŁY FARSZ".