Myślisz, że najlepsze wypieki znajdziesz w małej, rzemieślniczej piekarni? Oni udowadniają, że nie, łącząc stuletnią tradycję z nowoczesnością.
Historia piekarni Oskroba sięga lat trzydziestych ubiegłego wieku. Wtedy Wacław Oskroba otworzył swoją pierwszą piekarnię. Rodzinną tradycję kontynuowali jego synowie, Stanisław i Ryszard, a od 1981 roku pielęgnuje ją wnuk Wacława ze swoją rodziną.
Przez lata z małej piekarenki z jednym piecem stali się dużą piekarnią dysponującą trzema zakładami produkcyjnymi. Mimo działalności na dużą skalę, Okroba nadal jest firmą rodzinną, która czerpie z polskich tradycji piekarskich.
- Swój sukces zawdzięczamy umiejętnemu łączeniu nowoczesnych rozwiązań technologicznych i wieloletniego doświadczenia. Doskonałym przykładem tego, jak można łączyć tradycję i nowoczesność, jest nowa linia do produkcji chleba tostowego na naturalnym zakwasie, wykorzystująca rewolucyjną technologię czystych pomieszczeń (clean room). Jest to najnowocześniejsza a przy tym naturalna metoda przedłużania trwałości pieczywa – opowiadają właściciele i przekonują, że jakość wyrobów piekarniczych nie zależy od wielkości piekarni, ale od procesów produkcyjnych.
Chcesz się przekonać, że w dużej sieci dostaniesz wypieki, jakich poszukujesz w małych, rzemieślniczych piekarniach? Wybierz się do piekarni Oskroba. Znajdziesz tam nie tylko chleb na naturalnym zakwasie, ale także mnóstwo słodkości.
Lato to idealny czas, żeby spróbować drożdżówek, delikatnych słodkich przekąsek, czy ciasteczek deserowych pełnych sezonowych owoców. Teraz w ofercie pojawiły się między innymi bułeczki ze śliwkami pochodzącymi z polskich sadów, pysznym kremem, wykończone delikatną kruszonką z lukrem. W piekarniach Oskroba można też napić się pysznej kawy z małej polskiej palarni.
Spotkania kawowe z ekipą Eska Summer City
To nie wszystko. Dla naszych słuchaczy i czytelników przygotowaliśmy specjalną akcję. We wszystkie sierpniowe czwartki będziecie mogli zajadać się tymi pysznymi wypiekami razem z naszą ekipą Eska Summer City. Słuchajcie nas na antenie oraz obserwujcie w mediach społecznościowych. Co tydzień będziemy pojawiać się w innej lokalizacji i serwować darmową kawę, pyszne słodkości oraz wyjątkowe gadżety.
Zapraszamy na czwartkowe spotkania kawowe z naszą radiową ekipą Eski.