Koniec z kipiącymi potrawami. Wystarczy jeden produkt
Kipiące potrawy potrafią naprawdę denerwować, szczególnie, kiedy mamy w kuchni wiele na głowie. Często zdarza się, że wyjdziemy na chwilę do drugiego pokoju i nie zdążymy wrócić, by przykręcić gaz, a w tym czasie pojawia się istny armagedon. Woda, zupa, mleko czy cokolwiek gotowaliśmy wylewa się z garnka, zalewa nam kuchenkę, blat, a nawet podłogę. Wszystko jest gorące, ciężko to od razu opanować i posprzątać. A to prawdziwy koszmar gospodyń domowych. Ale jak się okazuje jest na to sprawdzony sposób.
Dodaj do potrawy.... kostki lodu!
Prosty i skuteczny sposób na rozwiązanie problemu z kipiącymi potrawami znajdziemy w zamrażarce. Chodzi o kostki lodu. Dodając kilka kostek do garnka oszczędzimy sobie nerwów i nic na pewno nie wykipi.
Ale to nie koniec domowych sposobów. Innym ciekawym pomysłem jest także posmarowanie brzegów masłem lub oliwą z oliwek.