gotowanie

i

Autor: pexels

Jak poradzić sobie z kipiącymi potrawami? Zastosuj prosty trik

2023-01-02 11:17

Chyba nie ma osoby, która nie zmagała się z kipiącą zupą, mlekiem, wodą z ziemniaków czy ryżu albo wodą, która wykipiała podczas gotowania jajek. Taki problem jest dość częsty i męczący. Jest jednak trik, dzięki któremu łatwo temu zaradzimy. Wystarczy dodać do garnka jeden produkt.

Koniec z kipiącymi potrawami. Wystarczy jeden produkt

Kipiące potrawy potrafią naprawdę denerwować, szczególnie, kiedy mamy w kuchni wiele na głowie. Często zdarza się, że wyjdziemy na chwilę do drugiego pokoju i nie zdążymy wrócić, by przykręcić gaz, a w tym czasie pojawia się istny armagedon. Woda, zupa, mleko czy cokolwiek gotowaliśmy wylewa się z garnka, zalewa nam kuchenkę, blat, a nawet podłogę. Wszystko jest gorące, ciężko to od razu opanować i posprzątać. A to prawdziwy koszmar gospodyń domowych. Ale jak się okazuje jest na to sprawdzony sposób.

Dodaj do potrawy.... kostki lodu!

Prosty i skuteczny sposób na rozwiązanie problemu z kipiącymi potrawami znajdziemy w zamrażarce. Chodzi o kostki lodu. Dodając kilka kostek do garnka oszczędzimy sobie nerwów i nic na pewno nie wykipi.

Ale to nie koniec domowych sposobów. Innym ciekawym pomysłem jest także posmarowanie brzegów masłem lub oliwą z oliwek.

Co przyciąga turystów do Łodzi?