sklep

i

Autor: pexels

czas wolny

Fuzja w Łodzi. Do centrum dołączają nowe lokale gastronimiczne i usługowe!

2024-10-25 10:37

Fuzja w Łodzi to doskonałe miejsce na spędzenie wolnego czasu, które dynamicznie rozwija swoją ofertę gastronomiczną i usługową. Jeszcze w październiku do najemców dołączą dwa nowe lokale. W listopadzie natomiast otworzy się nowy salon fryzjerski, który rozszerzy ofertę beauty.

Nowi najemcy w łódzkiej Fuzji. Kto dołączy?

Jesienią do grona najemców dołączą dwa nowe lokale. Bułkę przez Bibułkę to szósty lokal tej popularnej śniadaniowni, a zarazem jej pierwszy oddział w Łodzi. W menu znajdą się m.in. słynne bułki przez bibułkę, bajgle, sałatki, zupy oraz zdrowe koktajle. Lokal o powierzchni 180 m² zlokalizowany będzie w jednym z historycznych budynków w Ogrodach Anny.

W tym samym kompleksie otworzy się także burgerownia Trzykrotny Mistrz Burgerowy, która swoją nazwę zawdzięcza licznym wygranym w ogólnopolskich konkursach na najlepsze burgery. Na powierzchni 130 m² goście będą mogli spróbować zarówno klasycznych burgerów, jak i dań premium, takich jak Tomahawk, Rib eye czy T-Bone. Lokal będzie oferował również wegetariańskie alternatywy, a także bardziej nietypowe dania, jak szponder sous vide czy ozór wołowy.

W listopadzie natomiast otworzy się nowy salon fryzjerski Éclat Hair Patrycja Orczykowska, który rozszerzy ofertę beauty. Salon o powierzchni 125 m², zlokalizowany na parterze biurowca przy Ogrodach Anny, będzie oferować kompleksowe zabiegi pielęgnacyjne oraz organizować szkolenia dla profesjonalistów.

Fuzja to wyjątkowe miejsce na mapie miasta. Znajdziemy tam niemal wszystko!

Fuzja staje się miejscem debiutu wyjątkowych konceptów gastronomicznych i usługowych na łódzkim rynku, co podkreśla jej rosnącą rolę jako nowego centrum kulinarno-usługowego na mapie miasta. Dzięki zróżnicowanej ofercie Fuzja stopniowo staje się w tętniącą życiem przestrzenią, która przyciąga zarówno mieszkańców, jak i turystów.

Niedawno, bo 25 września otworzyła się tu pizzeria i restauracja włoska Sartoria. Przez ten miesiąc goście mogli raczyć się oryginalnymi długo przygotowywanymi pizzami neapolitańskimi i klasycznymi włoskimi makaronami, a także ośmiornicą, popisowym daniem restauracji. Poza ucztą dla ciała miejsce oferuje też ucztę dla oka. Wystrój restauracji koresponduje z włókienniczą historią dawnej fabryki Scheiblerów. Wszystko to za sprawą umieszczonych wszędzie nitek makaronu, które nawiązują do nazwy restauracji. Co ciekawe, słowo sartoria po włosku to "zakład krawiecki". Lokal zajmuje blisko 415 mkw. powierzchni i poza menu wytrawnym oferuje też klasyczne włoskie desery oraz specjalnie wyselekcjonowane wina.

Fuzji, jako pierwsza, swoją działalność rozpoczęła cukiernia DESEO. Ta renomowana marka, znana z oryginalnych deserów inspirowanych światowymi trendami, działa w jednym z odrestaurowanych budynków Fuzji od kilku miesięcy, przyciągając miłośników słodkości z całej Łodzi.

Oglądaliście "Dom nie do poznania"? Tak teraz wygląda prowadzący!

Jak zabezpieczyć swój dom przed włamaniem?