Zupa rakowa, stek z kalafiora, a na deser ... bataty!Między innymi takie dania będą mogli spróbować łodzianie na kolejnej edycji Restaurant Week.Hasło przewodnie to #IDĘ! na przeboje restauracji!
- W tym roku w festiwalu bierze udział aż 10 nowych restauracji - mówi organizator Adam Kopczyński. - Będziemy mogli poznać wiele najlepszych dań łódzkich szefów kuchni - dodaje.
- Spodziewamy się rekordowej frekwencji. Wizyta w lokalu po tak długiej przerwie na pewno pomoże restauratorom - zapowiada organizator Igor Jankowski.
Już można rezerwować stoliki!
- To nasz pierwszy raz na festiwalu. Chcemy przekazać łodzianom, aby nie bali się wchodzić do hotelowych restauracji - Przemysław Pasikowski manager debiutującego lokalu. - Przygotowaliśmy dania rybne i roślinne. Chcieliśmy pokazać, że kuchnia bezmięsna też może być smaczna - dodaje.
Restaurant Week rozpocznie się 9 czerwca i będzie trwać przez 3 tygodni. W Łodzi będzie można spróbować popisowych dań z 30 restauracji.
O szczegóły pytała nasza reporterka Natalia Wolniewicz, posłuchajcie: