Festiwal Ramenu

i

Autor: Jemy w Łodzi

Festiwal ramenu w Łodzi rozpocznie się już w piątek! [AUDIO]

2020-11-18 17:05

Domowej roboty makaron i gęsty sos. Ramen to danie kuchni azjatyckiej, które łodzianie kochają od lat.

Z owocami morza, z kaczką a może wegański? Już w piątek w Łodzi rozpoczyna się Festiwalu Ramenu - to edycja wyjątkowa, bo realizowana w wersji na wynos. W ubiegłych latach restauracje sprzedawały nawet 1000 festiwalowych dań, czy tak też będzie w tym roku?​

- Obawiamy się, że ta edycja realizowana tylko na dowóz nie będzie takim sukcesem - mówi restaurator Bartosz Goliński. - Na poprzednich edycjach festiwalu udało nam się sprzedać nawet 1200 porcji ramenu - dodaje.

- W tej edycji święta ramenu postawiliśmy na sprawdzony przepis - mówi Patryk Kumosiński szef jednej z łódzkich restauracji. - Przygotowaliśmy ramen z pastrami - dodaje.

Festiwal rozpocznie się w piątek i potrwa do 29 listopada.

Z restauratorami rozmawiała Natalia Wolniewicz

Festiwal rozpocznie się w piątek i potrwa do 29 listopada.

Jaki ramen zjemy na tegorocznej edycji festiwalu? Posłuchajcie:
Festiwal Ramenu

i

Autor: Jemy w Łodzi