W Manufakturze otworzył się Kreuzberg Kraft Kebap
Jakiś czas temu Filip Chajzer porzucił życie prezentera telewizyjnego i zdecydował się rozpocząć karierę w branży gastronomicznej. Jak podkreślał często w wywiadach - budka z kebabem była zawsze jego wymarzonym biznesem.
Dziennikarz często w mediach społecznościowych zachwala swoje produkty, podkreślając, że posiada kraftowe mięso i autorskie sosy. Dlatego też nie kryje emocji, gdy ktoś nie jest zadowolony z jego interesu. Jakiś czas temu dziennikarz wdał się w dyskusję z Książulem, który testuje jedzenie w różnych miejscach w całej Polsce. Influencer nie ocenił go zbyt dobrze, a dodatkowo kupił drugi zestaw przez postawioną, anonimową osobę i okazało się, że "szary człowiek" dostał sporo mniejszą porcję mięsa, niż osoba, która jest znana. Wtedy Chajzer odpowiedział mu: "Recenzja jest tak samo do du**, jak sam jej autor", za co później publicznie przepraszał.
Budka z kebabem znajdywała się do tej pory jedynie w Warszawie - początkowo przy ulicy Burakowskiej, a następnie przy wejściu do Galerii Ursynów. Teraz nadszedł czas na poszerzenie działalności o Łódź! Kreuzberg Kraft Kebap pojawił się w Manufakturze, tuż przy wejściu do centrum handlowego od strony Rossmanna.
Kreuzberg Kraft Kebap otworzył się w Łodzi. Jak smakuje i ile kosztuje?
Wybraliśmy się, by sprawdzić czy dziennikarz faktycznie ma się czym pochwalić w branży gastronomicznej. Miejsce jest bardzo skromne, jednak widać je z daleka. Wszystko za sprawą dużego ruchu. Część ludzi podchodzi, by sprawdzić ceny, inni decydują się na złożenie zamówienia.
Minusem jest z pewnością czas oczekiwania, jednak trzeba wziąć pod uwagę fakt, że tuż po otwarciu chętnych spróbować kebab jest sporo. Do wyboru mamy:
- Gemuse Kebap (z grillowanymi warzywami)z wołowiną - 39złz kurczakiem - 39złwegetariańska- 36zł
- Lawasz Kebapwołowina (mały - 30zł, duży- 37zł)kurczak (mały 30zł, duży 37zł)
- Kebap Box wołowina - 39złkurczak - 39 złmieszany - 39zł
Ceny więc są dość wysokie biorąc pod uwagę fakt, ile płaci się za kebab w innych lokalach. Jednak smak jest naprawdę obłędny. W środku lawach nie zobaczymy jedynie kapusty pekińskiej, mięsa i sosu, a naprawdę zróżnicowane warzywa. Jest m.in. ogórek, cebula, pomidor, wszystko dobrej jakości. Autorskie sosy też robią wrażenie. Całość smakuje zupełnie inaczej, niż te kebaby, które znamy.
Z pewnością potrzeba czasu, by ocenić, czy jakość produktów jest cały czas tak samo dobra, jak na początku działalności budki. My jednak na pewno tam wrócimy, bo naprawdę warto!