jedzenie

W Łodzi otworzył się Kreuzberg Kebap. Sprawdziliśmy, jak smakuje słynny kebab Filipa Chajzera!

2024-12-11 15:28

To zupełna nowość w Łodzi. W Manufakturze otworzył się Kreuzberg Kebap. Budka jest trzecią w Polsce, której właścicielem jest Filip Chajzer. Wybraliśmy się na miejsce, by sprawdzić, ile zapłacimy i co najważniejsze - jak smakuje. Szczegóły w artykule.

W Manufakturze otworzył się Kreuzberg Kraft Kebap

Jakiś czas temu Filip Chajzer porzucił życie prezentera telewizyjnego i zdecydował się rozpocząć karierę w branży gastronomicznej. Jak podkreślał  często w wywiadach - budka z kebabem była zawsze jego wymarzonym biznesem.

Dziennikarz często w mediach społecznościowych zachwala swoje produkty, podkreślając, że posiada kraftowe mięso i autorskie sosy. Dlatego też nie kryje emocji, gdy ktoś nie jest zadowolony z jego interesu. Jakiś czas temu dziennikarz wdał się w dyskusję z Książulem, który testuje jedzenie w różnych miejscach w całej Polsce. Influencer nie ocenił go zbyt dobrze, a dodatkowo kupił drugi zestaw przez postawioną, anonimową osobę i okazało się, że "szary człowiek" dostał sporo mniejszą porcję mięsa, niż osoba, która jest znana. Wtedy Chajzer odpowiedział mu: "Recenzja jest tak samo do du**, jak sam jej autor", za co później publicznie przepraszał. 

Budka z kebabem znajdywała się do tej pory jedynie w Warszawie - początkowo przy ulicy Burakowskiej, a następnie przy wejściu do Galerii Ursynów. Teraz nadszedł czas na poszerzenie działalności o Łódź!  Kreuzberg Kraft Kebap pojawił się w Manufakturze, tuż przy wejściu do centrum handlowego od strony Rossmanna. 

Kreuzberg Kraft Kebap otworzył się w Łodzi. Jak smakuje i ile kosztuje?

Wybraliśmy się, by sprawdzić czy dziennikarz faktycznie ma się czym pochwalić w branży gastronomicznej. Miejsce jest bardzo skromne, jednak widać je z daleka. Wszystko za sprawą dużego ruchu. Część ludzi podchodzi, by sprawdzić ceny, inni decydują się na złożenie zamówienia. 

Minusem jest z pewnością czas oczekiwania, jednak trzeba wziąć pod uwagę fakt, że tuż po otwarciu chętnych spróbować kebab jest sporo. Do wyboru mamy: 

  • Gemuse Kebap (z grillowanymi warzywami)z wołowiną - 39złz kurczakiem - 39złwegetariańska- 36zł
  • Lawasz Kebapwołowina (mały - 30zł, duży- 37zł)kurczak (mały 30zł, duży 37zł)
  • Kebap Box wołowina - 39złkurczak - 39 złmieszany - 39zł

Ceny więc są dość wysokie biorąc pod uwagę fakt, ile płaci się za kebab w innych lokalach. Jednak smak jest naprawdę obłędny. W środku lawach nie zobaczymy jedynie kapusty pekińskiej, mięsa i sosu, a naprawdę zróżnicowane warzywa. Jest m.in. ogórek, cebula, pomidor, wszystko dobrej jakości. Autorskie sosy też robią wrażenie. Całość smakuje zupełnie inaczej, niż te kebaby, które znamy. 

Z pewnością potrzeba czasu, by ocenić, czy jakość produktów jest cały czas tak samo dobra, jak na początku działalności budki. My jednak na pewno tam wrócimy, bo naprawdę warto!

Filip Chajzer nie przestaje zaskakiwać. Jego kebab uzdrowił chłopca?
Łódź Radio ESKA Google News
Autor: