jedzenie w Łodzi

Pizzeria Antonio w "Kuchennych Rewolucjach". Za nami premiera odcinka. Jak wypadła restauracja?

2024-10-04 11:15

Za nami premiera odcinka "Kuchennych Rewolucji" z łódzką restauracją w roli głównej. Pizzeria Antonio, a właściwie Ciao Ciao Antonio przeszła totalną metamorfozę, począwszy od wystroju, po menu. Jak ostatecznie wypadła i czy Magda Gessler uznała rewolucję za udaną? Wyjaśniamy.

Pizzeria Antonio po "Kuchennych Rewolucjach". Co się zmieniło?

Za nami premiera odcinka "Kuchennych Rewolucji", w którym Magda Gessler odwiedziła Łódź. Restauratorka pojawiła się w lokalu Antonio przy ulicy Kasprzaka 26.

Pierwsze na co zwróciła uwagę Magda Gessler to długie menu, w którym wszystko się niemal powtarza. Zwróciła też uwagę na fakt, że majonez pojawia się "w co czwartej pizzy". Nie omieszkała skomentować też proponowanej pizzy z... owocami!

"Kto to je?!" - zastanawiała się. "Ta karta jest tak antywłoska, jak tylko może być" - stwierdziła restauratorka. Kiedy już otrzymała dania, Magdzie Gessler nie spodobało się, że do gorącej pizzy podawany jest plastikowy talerz. Opinii nie poprawił również smak.

Nadszedł więc czas na wielkie zmiany, które zaczęły się już od wystroju wnętrza. Pizzeria Antonio zmieniła nazwę na Ciao Ciao Antonio. Zrobiło się bardziej włosko, a karta zwęziła się do minimum. Zostały jedynie pizze klasyczne, a dołączyły do nich trzy propozycje od Magdy Gessler. Restauratorka dodała do karty również krem z pomidorów.

"Kuchenne Rewolucje" w Łodzi. Czy Magda Gessler dała rekomendację?

Po kilku tygodniach Magda Gessler powróciła do Łodzi, by sprawdzić, czy smak i klimat pozostał.

Pierwsze wrażenie nie należało do najlepszych, ponieważ restauratorka zwróciła uwagę na zupę, której nazwa została zmieniona. A co ze smakiem? Na pierwszy ogień poszedł właśnie krem z pomidorów.

"Dobrze pachnie. Niesamowicie gorąca" - powiedziała tajemniczo Magda Gessler.

Następnie przyszedł czas na pizze.

"Bardzo ładna pizza i ładnie pachnie. Jest fajnie upieczona, bo nie spada w dół. (...) Ta pizza jest zawodowo pyszna." - przyznała.

Rekomendacja została przyznana, a restauratorka przyznała, że Ciao Ciao Antonio wypłynął na szerokie wody.

Kuchenne rewolucje - Magda Gessler ratuje Łódzką restaurację!
Sonda
Oglądasz "Kuchenne Rewolucje"?