Tomahawk Steak - stek z antrykotu z kością żebrową

i

Autor: mat. partnera Tomahawk Steak - stek z antrykotu z kością żebrową

Indian Burger zaprasza na Konkurs Stekożerców

Artykuł sponsorowany 2021-10-07 9:57

Doskonałe steki, burgery z najlepszej jakości wołowiny, a oprócz tego wyjątkowe desery na osłodę dnia! Restauracja Indian Burger to miejsce, jakiego na mapie Aleksandrowa Łódzkiego jeszcze nie było. Oprócz karty dań, która zadowoli nawet najbardziej wyjątkowego klienta, warto zwrócić też uwagę na wyjątkowy wystrój wnętrza. Dowiesz się więcej z dalszej części artykułu!

Indian Burger

Indian Burger to restauracja rodzinna, jakiej w Aleksandrowie Łódzkim jeszcze nie było. Doskonałe steki, burgery z najlepszej, kruchej, soczystej, długo dojrzewającej wołowiny w Polsce Firmy „KONKRET”, a do tego wyjątkowe desery - to sprawia, że lokal przyciąga gości nie tylko z Aleksandrowa Łódzkiego.

Indian Burger to przede wszystkim bogata karta dań. Goście mogą spróbować m.in.:

  • steków Tournedo Steak,
  • Rib Eye Steak,
  • T-Bone Steak,
  • różnorodnych burgerów,
  • Tomahawk Steak,
  • Angus Black Steak USA,
  • a także dań z wieprzowiny
  • czy dań rybnych.
Tournedo Steak - stek z polędwicy wołowej

i

Autor: mat. partnera Tournedo Steak - stek z polędwicy wołowej

Tajemnica idealnego smaku

Smażenie czy grillowanie steków to prawdziwa sztuka. Każdy szef kuchni może pochwalić się swoim sposobem na przyrządzenie dania. I każdy z nich jest przekonany o wyjątkowości swojego przepisu. Jaka jest tajemnica wspaniałego smaku steków Indian Burger? Przede wszystkim - tkwi w doskonałym mięsie i sposobie przyrządzania!

Po pierwsze, mięso na steki musi długo dojrzewać, skruszeć i nabrać wyjątkowych walorów m.in. takich jak miękkość. Po drugie, steki i burgery powinny być przygotowywane w odpowiedniej temperaturze - w zależności od tego czy są grillowane czy smażone.  Klucz do idealnego smaku to dwie różne temperatury - w pierwszej fazie wysoka, a następnie niska. Taki sposób przygotowania dania sprawi, że mięso będzie kruche, soczyste i na pewno nie straci swoich wyjątkowych walorów smakowych.

T-Bone Steak - stek z rosbefu z kością z polędwicą

i

Autor: mat. partnera T-Bone Steak - stek z rosbefu z kością z polędwicą

Wyjątkowe podanie

W Indian Burger pozytywnie może nas zaskoczyć wyjątkowe podanie steków! By przedłużyć efekt podtrzymania temperatury, steki są podawane na rozgrzanych kamieniach wkomponowanych w specjalne deski.

Dobre ceny!

Restauracja Indian Burger przeczy stereotypom! Idealne steki i burgery, przygotowane z najlepszej jakości wołowiny nie muszą być drogie! W menu znajdziemy niskie i umiarkowane ceny. Dlaczego? Indian Burger posiada wyroby własnej produkcji, co pozwala na przygotowanie doskonałych dań w niskiej cenie. W lokalu znajdziemy też dania przygotowane specjalnie dla dzieci oraz wyjątkowe desery, m.in. kruchą bezę z lodami własnej produkcji, oblaną musem malinowo-truskawkowym z bitą śmietaną i miętą. Taka słodycz zadowoli najbardziej wymagającego smakosza!

Beza z lodami własnej produkcji

i

Autor: mat. partnera Beza z lodami własnej produkcji

Wyjątkowe wnętrze!

Wnętrze restauracji jest naprawdę oryginalnie zaprojektowane i wykonane przez Ryszarda Pierzchałę - artystę z Krynicy Górskiej. Wyjątkową atmosferę lokalu tworzą m.in. orzeł w drzewie stojący pośrodku lokalu, ręcznie malowane i ozdobione ściany czy oryginalne łapacze snów w oknach. Wszystko to doskonale komponuje się z drewnianymi dodatkami.

W restauracji Indian Burger regularnie odbywają się też konkursy, które gwarantują kosmiczne emocje! Już wkrótce, bo 13 października, odbędzie się Konkurs Żarłoka, czyli znany z amerykańskich filmów konkurs jedzenia steków na czas! W konkursie weźmie udział 12 osób w parach. Wciąż można się zgłaszać! Szczegóły znajdują się na facebookowej stronie Indian Burger oraz w poniższym poście.

Artykuł sponsorowany