Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Falla Łódź, Piotrkowska 217, Łódź
TRUFLOWY RAMEN
Bulion truflowy z marynowanym tofu, kalmarami z boczniaka, dynią, grzybami shitake i shimeji oraz kiełkami mung
Gramatura: 500 g | Cena: 36 zł
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Fame Sushi, Telimeny 8, Łódź
YAKITORI SHOYU
Lekki i klarowny bulion na kurczaku z tare shoyu, podawany z alkalicznym makaronem, do tego szaszłyki yakitori przekładane porem, cukinia, kurczak, czerwona cebulka, marynowane jajko i smażona brukselka
Gramatura: 500 ml wywaru | Cena: 36 zł
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Food Art, Piotrkowska 89, Łódź
KAMO RAMEN
Bulion z kaczki / miso / gęsie żołądki / grillowana figa / rukola / nitamago
Gramatura: 800 g | Cena: 39 zł
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Gorilla Sushi & Ramen, Wujaka 6, Łódź
KATSU MEN
Kurczak w nama panko/ kremowy bulion z kurczaka/ japoński majonez/ olej z palonego czosnku/ tare na sezonowanym sosie sojowym / nitamago/ kiełki
Gramatura: ok. 900 g | Cena: 46 zł (opakowanie na wynos +2 zł)
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Hashtag Sushi – trzy lokalizacje
Dąbrowa/Widzew > Dąbrowskiego 48D | Centrum/Bałuty > Piotrkowska 115 | Polesie/Teofilów > Wyszyńskiego 67, Łódź
HALLOWEEN TANTANMEN
Tantanmen z dyni hokkaido przygotowany na aromatycznym wywarze, podawany z makaronem ramen, mięsnymi klopsikami, jajkiem, pak choi, grillowanymi warzywami, kiełkami mung, prażonymi pestkami dyni.
Gramatura: 700 g | Cena: 39 zł
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Hona Sushi – dwie lokalizacje
Retkinia > ul. Kostki Napierskiego 1 | Bałuty > ul. Zgierska 69, Łódź
BĒ KÕN MISO RAMEN
Kremowy bulion na bazie wołowiny i tary miso, bekon w panko, pak choi, pieczony truflowy pomidor, plastry kukurydzy, szczypior, czerwona cebula, jajko nitamago.
Gramatura: ok. 650 g | Cena: 42 zł
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Hot Sushi & Wok, Tymienieckiego 25A, lok.10, Łódź
TANTANMEN RAMEN
Kremowy, esencjonalny bulion z olejem chilli, pastą tahini podany z wieprzowiną soboro, pak choi, kiełkami fasoli mung oraz marynowanym jajem, szczypiorem i sezamem.
Gramatura: 550 g | Cena: 42 zł
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
House of Sushi – dwie lokalizacje
Piotrkowska 89 | Pomorska 602, Łódź
CHEESE & BACON RAMEN
Serowy bulion/ marynowane jajko/ własnej produkcji kimchi/ kukurydza/ bekon/ prażona cebulka/ szczypiorek/ oliwa chilli.
Gramatura: 750 g | Cena: 43 zł
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Kokoro Sushi – Ramen, 1 Maja 57, Łask
PUMPKIN RAMEN
Długo gotowany, kremowy bulion na bazie łososia z tare miso i mlekiem kokosowym, pieczoną marynowaną dynią, grillowanym boczkiem kakuni, rzodkwią daikon, czerwoną cebulą, kiełkami słonecznika, jajkiem, pieprzem syczuańskim oraz olejem mayu.
Gramatura: 900 ml | Cena: 39 zł
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Ramenownia, Piotrkowska 89, Łódź
SHOYU RAMEN
Shoyu tare, pofalowany makaron własnej produkcji, szpinak, menma własnej produkcji, nori, por i jajko.
Gramatura: 350 ml wywaru, 150 g makaronu + topping | Cena: 42 zł
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Ramenownia, Piotrkowska 89, Łódź
VEGAN TANTAMEN
Kremowy bulion na bazie warzyw i mleka sojowego, makaron własnej produkcji, ostre nie-mięso, pak choi, szczypior, czerwona cebula, orzechy
Gramatura: 350 ml wywaru, 150 g makaronu + topping | Cena: 42 zł
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Ramen Shop – trzy lokalizacje
Piotrkowska 217 i Rojna 84c, Łódź | Łódzka 4/6, Zgierz
BLACK PEPPER PAITAN RAMEN
Paitan Ramen z szarpaną pieprzowiną – wieprzowina w sosie pieprzowym, pieczonym pomidorem, chrustem z pora, szczypiorem, cebulą czerwoną, jajkiem ajitsuke, makaronem ramen własnej produkcji, olejem mayu, edamame i kiełkami fasoli mung.
Gramatura: 750 g | Cena: 45 zł
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Sendai Sushi & Ramen, Monopolis – Kopcińskiego 62, Łódź
BUTA-NÕ MISO RAMEN
Wywar drobiowo-wieprzowy na bazie pasty miso, karmelizowana szarpana wieprzowina, pieczony pomidor, grillowany takuan, pieczony pomidor, marynowane jajko, piklowana rzodkiewka i czerwona cebula, szczypior, olej z palonego czosnku.
Gramatura: 420 ml wywaru | Cena: 29 zł
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Sushi Kushi – cztery lokalizacje
Piotrkowska 217, Rojna 84c i Armii Krajowej 39 – Łódź| Łódzka 4/6 – Zgierz
LAKSA RAMEN Z KURCZAKIEM W PANKO / Z KREWETKĄ W PANKO
Ramen powstały na malezyjskiej zupie kokosowej z makaronem ramen, kurczakiem / krewetką w panko, jajkiem ajitsuke, olejem chili, liściem kaffir, prażoną cebulką, szczypiorem, plastrami limonki, kiełkami fasoli mung oraz papryczką chili.
Gramatura: ok. 700 g | Cena: 45 zł kurczak / 50 zł krewetka
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Sushi Smaki Łódź – dwie lokalizacje
Anczyca 8/10 | Kościuszki 93, Łódź
KLAROWNY DROBIOWY CHINTAN TORI
Aromatyczny wywar drobiowy z jajkiem ajtsuke, szczypiorem, olejem mayu, kukurydzą smażoną na maśle, pak choi oraz mięsem w stylu soboro.
Gramatura: 500 ml wywaru | Cena: 33 zł
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Sushi Smaki, Gołębia 53, Zgierz
AKI NO RAMEN – JESIENNY RAMEN
Bulion wołowo-grzybowy z makaronem, marynowanym jajkiem, wołowiną, szczypiorem, edamame, kiełkami słonecznika, pędami bambusa, trzema rodzajami grzybów, pędami młodego groszku i sezamem.
Gramatura: 500 ml wywaru | Cena: 33 zł
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Sushi w dłoń – dwie lokalizacje
Dąbrowskiego 17a | Wici 87a, Łódź
ITALIAN RAMEN
Tare z pomidorów San Marzano/ bulion drobiowy/ grillowane plastry brzucha wieprzowego/ burrata/ pesto z bazylii i świeżego wasabi/ parmezan/ krem balsamico/ oliwa truflowa
Gramatura: 800 ml | Cena: 44 zł
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Szpulka, Manufaktura – Ogrodowa 19A, Łódź
RAMEN SHIO Z KURCZAKIEM
Bulion na bazie wołowiny, kurczaka i kaczki z tare shoyu, podawany z makaronem, grillowanym kurczakiem, czerwoną cebulą, nori, piklowaną czerwoną cebulą, kolendrą i wakame.
Gramatura: 700 g | Cena: 45 zł
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Tabu Sushi, Al. Piłsudskiego 14, Łódź
RAMEN TONKOTSU
Brzuch wieprzowy, pak choi, makaron, jajko, maślanka, boczniaki, chrust z cebuli.
Gramatura: 700 g | Cena: 59 zł
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Tanoshii Sushi and Ramen, Stefanowskiego 17, Łódź
PORK PAITAN RAMEN
Makaron alkaiczny podawany z aromatycznym gęstym bulionem grzybowym na bazie borowików i shiitake, sosu sojowego z dodatkiem mleczka kokosowego i mleka sojowego, boczek chashu, cięta kolba kukurydzy, rukola, orzeszki ziemne, szczypior
Gramatura: 500 ml + dodatki | Cena: 43 zł
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
WEGAN PAITAN RAMEN
Makaron alkaiczny podawany z aromatycznym gęstym bulionem grzybowym na bazie borowików i shiitake, sosu sojowego z dodatkiem mleczka kokosowego i mleka sojowego, pulpety grzybowe w chrupiącej tempurze, cięta kolba kukurydzy, rukola, orzeszki ziemne, szczypior
Gramatura: 500 ml + dodatki | Cena: 42 zł
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Umami Sushi Bar, Plac Wolności 2, Bełchatów
KINOKO SHOYU (CHINTAN)
Bulion drobiowy, tare na bazie sosu sojowego oraz polskich i japońskich grzybów, olej z dymki, policzki wołowe glazurowane w słodko – ostrym sosie, jajko aijtsuke w tempurze, grzyby shitake, pak choi, dymka.
Gramatura: 350 ml bulionu, 125 g makaronu, topping | Cena: 41 zł
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Restauracja Zielona, Manufaktura – Drewnowska 58, Łódź
VEGAN AUTUMN RAMEN
Aksamitny bulion z musem dyniowym, doprawiony miso, pastą tahini i imbirem/ makaron/ chrupiące tofu/ kukurydza/ fasolka edamame/ czerwona kapusta/ brązowa pieczarka/ shitake/ nori/ dymka/ kolendra/ olej z pieczonym czosnkiem, sezamem i płatkami chilli
Gramatura: 450 ml | Cena: 36 zł
Rusza Ramen Festival. Lokale zaskoczą wyjątkowymi daniami [ZDJĘCIA]
Sushi Zielony Chrzan, Żwirki 8, Łódź
KINOKO KAMO SHOYU
Bulion drobiowy na kurczaku i kaczce, grzybowe tare shoyu, pierś z kaczki sous vide, wonton z wieprzowiną i grzybami, smażone grzybki shimeji ze szczypiorkiem, czerwona cebula, olej ze szczypiorku i chili, nitamago
Gramatura: 750 g | Cena: 39 zł