Cocoart’s x Dzielna 43 (Narutowicza 43)
Złoty Dubaj by Cocoart’s ze złotymi rantami wypełnionymi kremem czekoladowym, z nadzieniem dubajskim z pistacjami i ciastem kataifi, lodami śmietankowymi i olejem z pestek dyni. Cena: 48 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Dzielna 43 (Narutowicza 43)
K-Pizza – mozzarella fior di latte, sos gochujang-vodka, czerwona cebula, chrupiące udko z kurczaka, glazura Korean BBQ, szczypior, sezam, azjatycki ogórek Cena: 48 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Dzielna 43 (Narutowicza 43)
K-Pizza Vegan – krem z pieczonych batatów z gochujang, czerwona cebula, pieczony boczniak, glazura Korean BBQ, chrupiący boczniak, szczypior, sezam, azjatycki ogórek Cena: 42 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Breadnia (Piotrkowska 86)
Gwiazda w Meksyku – chili con carne z indyka (lub Beyont Meat) zamknięte w sakiewki z ciasta, środek to sos z żółtych pomidorów, ser cheddar i mozzarella, delikatne pomidory malinowe, awokado, kwaśna śmietana i kolendra. Do tego chrupiące Tacos Doritos. Cena: 54,9 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Alora (Piotrkowska 67)
Asian Smash – pomidory San Marzano z pastą gochujang, mozzarella Fior di Agerola*, nachosy z ciasta won ton, marynowany rostbef w stylu azjatyckim, dressing mayo-gochujang, szczypior, prażony sezam Cena: 55 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Alora (Piotrkowska 67)
Weganka – hummus paprykowy, karmelizowany burak w occie balsamicznym, pieczona papryka czerwona, wegańska feta, rukola w pikantnym dressingu, popcorn z kaszy gryczanej Cena: 49 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Basilia Pizza (Telimeny 8)
Pizza Azjata – sos z pomidorów pelati, mozzarella fior di latte, marynowana wołowina rostbef w sosach azjatyckich, marynowane grzybki shimeji, czerwona cebula, czerwona papryka, kolendra, prażony sezam Cena: 46 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Bawełna (Rynek Manufaktury)
Pizza con Pistacchi e Burrata – pizza z pieczonymi pomidorkami cherry z pistacjową ricottą, mortadellą z pistacjami, rukolą, burratą serwowaną w całości kruszonymi pistacjami Cena: 59 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Bistro Trattoria (Łask, Piotrkowska 21)
Pizza „Pera D’oro” – pizza neapolitańska na creme fraiche z mozzarellą Fior di Latte, gorgonzolą, plastrami świeżej gruszki i orzechami włoskimi, posypana deserową czekoladą B. Callebaut i płatkami migdałów, zwieńczona złotą gruszką na środku pizzy oraz płatkami jadalnego 24-karatowego złota Cena: 48 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Boska Włoska (Gojawiczyńskiej 22)
Miracolo della Festa – sos BBQ, mozzarella, salsicia calabrese, n’duja, cebula, jalapeno, sos mango-chili Cena: 37 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Drukarnia Skład Wina&Chleba (OFF Piotrkowska)
Pide na cieście orkiszowym z kurczakiem i pieczarką portobello – ciasto orkiszowe, pasta truflowa, mozzarella, kurczak, kapary, cebula czerwona, pieczarki portobello, czarne oliwki, tymianek Cena: 48 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Fatamorgana (Księży Młyn 11B – nieczynne w poniedziałki i wtorki)
Fatkowa pizza – pizza na naszym zakwasie żytnim, creme fraiche z pieczonym czosnkiem, kindziuk, kozi twaróg, gruszka, orzechy włoskie, rukola Cena: 42 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Feliczita (Tymienieckiego 25A)
Polska Niedziela – mozzarella, czosnek konfitowany, koperek, creme fraiche, konfitowane ziemniaki z rozmarynem, schabowy, mizeria, oliwa porowa Cena: 49 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Feliczita (Tymienieckiego 25A)
Vegan Supreme – podwędzany ser z ziemniaka, shoarma tofu, majonez sriracha, szczypiorek, sezam Cena: 44 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Forno Nero (Piotrkowska 79)
Gold Burrata – czarne ciasto, spód biały z dodatkiem pesto bazylia, pistacja, mozarella fior di latte, rukola, bresaola, krem pistacjowy, burrata, frużelina malinowa, żurawina, grana padano, pistacje prażone, jadalne złoto Cena: 75 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Forno Nero (Piotrkowska 79)
Tartufo Nero – spód kokosowo truflowy, krem kokosowy z dodatkiem pasty truflowej, vege ser mozzarella, podsmażone pieczarki na patelni z czosnkiem, vege mascarpone, po wyjęciu z pieca orzeszki nerkowca oraz pistacja, rukola, pasta truflowa, jadalne złoto Cena: 59 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Zielona Górka (Zielona 8, Pabianice)
Pizza Cacio e Pepe – wędzona sianem Provola Affumicata, Mozzarella, Parmigiano Reggiano, oliwa, bazylia, pieprz Cena: 39 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Giorgio’s Pizza (Sacharowa 73A – nieczynne w poniedziałki)
Pastrami Chutney – crème fraiche, mozarella fior di latte, chutney z czerwonej cebuli, pomidorki koktajlowe w zalewie, pastrami od Zestaw Obowiązkowy Cena: 49 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Heksagon (Pomorska 144)
Reuben Sandwich – panuozzo z pastrami z rostbefu, rukola, kiszona kapusta, ser Emmentaler, pomidory koktajlowe, prażona cebula, hiszpańska oliwa extra virgin Oh! Evoo, sos Reuben (musztarda, chrzan, majonez, miód) Cena: 55 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Heksagon (Pomorska 144)
Vegetale Con Verdure Fermentate – sos z pomidorów San Marzano, papryka Padrón, kiełki rzodkiewki, roszponka, ogórki marynowane w occie z chili, kiszone liście brokuła, pomidory koktajlowe, płatki drożdżowe, wegańska mozzarella Cena: 48 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Hotel Grzegorzewski „Synestezja Smaku” (Tuszyn, 3-go Maja 59)
Rebel Focaccia – focaccia z dodatkiem pomidora, oliwek i kaparów, szarpany polik wołowy, mango, prażona cebula, ser cheddar, szczypior, rukola, sos teriyaki Cena: 49 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Hotel Grzegorzewski „Synestezja Smaku” (Tuszyn, 3-go Maja 59)
Beet Smoke – wegańska pizza z sosem pomidorowym, burakiem wędzonym a’la szynka, wegańską mozzarellą, rukolą płatkami drożdżowymi i wędzoną oliwą Cena: 36 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Kolektyw Pizza Burger Pancake (Paderewskiego 6 | Sacharowa 16)
K-Mex Surf&Turf – sos z pomidorów pelati z dodatkiem pasty Gochujang, mozzarella fior di latte, wołowina Bulgogi, krewetki, macka ośmiornicy, guacamole, chips kukurydzany, kimchi mayo Cena: 58 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Kolektyw Pizza Burger Pancake (Paderewskiego 6 | Sacharowa 16)
K-Mex Vegan – sos z pomidorów pelati, pak choi marynowane w paście Gochujang, pieczone pomidory koktajlowe, marynowane tofu, chips kukurydziany, guacalome, oliwa Cena: 52 zł
Źródło: jemywlodzi.p
L’arte dei Sapori (Próchnika 53)
Sapore di Mare – sos pomidorowy, smażone krewetki, kalmary, ośmiornice i mule, pieczone pomidorki koktajlowe, czosnek smażony na oliwie, mozzarella, świeża cytryna, wakame oraz campion – specjalny japoński składnik, który dodaje daniu głębokiego, pełnego smaku Cena: 57 zł
Źródło: jemywlodzi.p
L’arte dei Sapori (Próchnika 53)
PrimaVera – pesto orzechowo-bazyliowe, smażone brokuły z dodatkiem czosnku oraz pieczona papryka, cukinia, słodka cebula i ser wegański Cena: 51 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Locanda Cucina e Vino (Dożynkowa 2/4)
Ricottina – crème fraîche z cipolle, mozzarella fior di latte, salami milano, ricotta, rukola, miód chili, orzechy włoskie Cena: 50 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Locanda Cucina e Vino (Dożynkowa 2/4)
Veganello – pomidory san marzano, pieczone warzywa (papryka czerwona, papryka żółta, bakłażan, cebula), cukinia, figowe balsamico Cena: 43 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Musztarda po obiedzie (Pomorska 86)
Rustykalna pizza z patelni – sos pomidorowy na bazie pomidorów san marzano, mozzarella, kindziuk, ser kozi, rukola, chipsy z batatów, miód, aceto balsamico, spód pizzy smażony na patelni Cena: 35 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Niebo Focaccia (Piotrkowska 102)
Focaccia Royal – focaccia na białym sosie z mieloną wołowiną, serem mozzarella i cheddar, piklowanymi ogórkami, prażoną cebulką, sałatą lodową i autorskim sos burgerowym Cena: 26 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Nienażarty Pizza & Pasta (Podchorążych 1A)
Philly Cheesesteak Pizza – pomidory san marzano, mozzarella for di latte, pieczony antrykot, cebulki borettane, prażone chili, sos serowy Cena: 49 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Nienażarty Pizza & Pasta (Podchorążych 1A)
Vegana – pomidory san marzano, karmelizowany ananas, grzybki shimeji, prażone chili, szczypior Cena: 49 zł
Źródło: jemywlodzi.p
NITKA Pasta Wine & Chill (Piotrkowska 56)
Carpaccio da sogno (carpaccio ze snu) – wołowina w cienkich plastrach, lekko zanurzona w emulsji z musztardy Dijon, rukoli i grana padano, z dodatkiem kaparów, rukoli, pomidorków koktajlowych, grana padano i mozzarelli Cena: 49 zł
Źródło: jemywlodzi.p
NITKA Pasta Wine & Chill (Piotrkowska 56)
Verdure al Forno – grillowane warzywa: cukinia, papryka, bakłażan, cebula, sos na grillowanej papryce, cebuli, cukinii, bakłażanie, pomidorach pelati i bazylii Cena: 39 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Oliviarnia (Rzgowska 198 – nieczynne w poniedziałki)
Arrivato – sos beszamelowy z koperkiem, ser mozzarella fior di latte, ser mascarpone, płatki chili, szpinak baby, gravlax, skórka z cytryny Cena: 55 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Otwarte Drzwi (Piotrkowska 120)
Pizza Salmone – crème fraîche, mozzarella, łosoś Teriyaki, ser feta, groszek cukrowy, szczypior, skórka z pomarańczy, czarny sezam Cena: 55 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Peperoncini (Rokicińska 228/230)
Pizza Escarola – pomidory pelati, mozzarella, endywia, scamorza, czarne oliwki, salsiccia piccante, orzeszki pini Cena: 52 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Pina (Beli Bartoka 20)
Pizza wędzona – mozzarella fior di latte, pastrami z własnej wędzarni, wędzony serek typu włoskiego, płatki chili Cena: 40 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Sushi Zielony Chrzan (Żwirki 8)
Okonomiyaki „Hawajski Samuraj” – ciasto na okonomiyaki z szatkowaną białą kapustą, sos okonomi własnej produkcji, majonez, fior di latte, grillowane krewetki, pancetta, szczypior, kimchi z ananasa, furkikake, katsuobushi Cena: 40 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Pizzanova (Piotrkowska 78)
Maple Pizza – ciasto klasyczne, sos z pomidorów pelati, jalapeño, mozzarella, kurczak klonowy, pomidorki koktajlowe, puder orzechowy, rukola Cena: 38 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Pizzanova (Piotrkowska 78)
Maple Pizza Wegan – ciasto klasyczne, sos z pomidorów pelati, jalapeño, mozzarella wegańska, tofu klonowe, pomidorki koktajlowe, puder orzechowy, rukola Cena: 38 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Pizzeria Osiedlowa (Piotrkowska 37 | Broniewskiego 15 | Zakładowa 84)
Osiedlowy Rollo 30 cm z sosem mieszanym (pomidory san marzano, crème fraiche), mięso mieszane (salami napoli i piccante), mozzarella fior di latte, rukola, czerwona cebula, oliwki, zawijane w tortilli Cena: 37 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Pizzeria Osiedlowa (Piotrkowska 37 | Broniewskiego 15 | Zakładowa 84)
Osiedlowy Vegan Rollo 30 cm z sosem z pomidorów san marzano, rukolą, czerwoną cebulą, oliwkami, suszonymi pomidorami, pomidorkami koktajlowymi, zawijane w tortilli Cena: 34 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Pizzeria Otto (Aleksandrowska 76 – zamknięte w poniedziałki i wtorki)
Polpettoni Al Vesuvio – doppio impasto, pomidory san marzano D.O.P., mozzarella fior di latte, pecorino Romano D.O.P., klopsiki wieprzowe, bazylia Cena: 57 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Pizzeria Otto (Aleksandrowska 76 – zamknięte w poniedziałki i wtorki)
Marinara Sbagliata – salsa verde, pomidory san marzano D.O.P., piennolo del vesuvio, czarny pieprz, oregano, czosnek, oliwa ev, smażona bazylia Cena: 42 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Pomodoro (Rewolucji 1905 r. 4 – zamknięte w poniedziałki i wtorki)
Pizza Magnifica – mozzarella, gorgonzola piccante, szynka dojrzewająca San Daniele, krem z fig, liście zielonego groszku Cena: 53 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Pomodoro (Rewolucji 1905 r. 4 – zamknięte w poniedziałki i wtorki)
Pizza Caponata – sos pomidorowy, bakłażan, pomidorki cherry, kapary, zielone oliwki, seler naciowy, cebula czerwona, orzechy pini Cena: 39 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Presto Pizzeria Trattoria (Piotrkowska 67 | Maratońska 67a)
Stella – pizza w kształcie gwiazdy – sos z pomidorów pelati, mozzarella, mascarpone, gorgonzola, salami spianata piccante, pomidorki koktajlowe, pesto bazyliowe Cena: 50 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Presto Pizzeria Trattoria (Piotrkowska 67 | Maratońska 67a)
Steela bianca – vegerella, gruszka, suszone pomidory, szpinak, chili Cena: 50 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Roma (Piotrkowska 122)
Pizza Pepe Rosso – pizza Tonda Romana, peperonata z pomidorami San Marzano D.O.P., salame piccante bastone, pomidorki koktajlowe żółte karmelizowane, stracciatella Cena: 49 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Roma (Piotrkowska 122)
Pizza Vege Carciofo – pizza Tonda Romana, mozzaerlla vege, karczoch, vege cotto, szpinak, stracciatella vege naszego autorstwa, posypana pistacjami Cena: 45 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Sanpi pizza and prosecco (Rąbień, Słowiańska 47)
Pizza con patate e pastrami – śmietana crème fraiche, mozarella fior di latte, świeży czosnek, zapieczone w piecu pastrami, ziemniaczki łódeczki z przyprawami, majonez truflowy Cena: 48 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Sartoria (Tymienieckiego 13C)
Pizza Pastrami – pizza neapolitańska, pomidory san marzano, mozarella fior di latte, pastrami, czosnek confit, rukola Cena: 49 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Sartoria (Tymienieckiego 13C)
Pizza La Vegana – biały sos wegański na bazie mleka migdałowego, szpinak, pieczona papryka, suszone pomidory, oliwki, domowy krem balsamiczny Cena: 49 zł
Źródło: jemywlodzi.p
SmaszMi (Zgierska 211 lok. 4)
Capricciosa Smash – bułka maślana typu brioche, 2x60g smashowanej wołowiny, cebula, mozzarella fior di latte, sos na pomidorach san marzano, rukola, grillowane pieczarki portobello, sos na bazie trufli i czarnego czosnku, prosciutto cotto Cena: 42 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Tawerna Pepe Verde (Rynek Manufaktury)
La Verdura – pizza na bazie pesto z suszonych pomidorów z pieczonymi warzywami sezonowymi: papryką, cukinią, bakłażanem, pomidorkami koktajlowymi i czosnkiem z dodatkiem serka mascarpone i szczypty rukoli Cena: 48 zł
Źródło: jemywlodzi.p
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...