MAKARON SOBA Z RAGU Z ZIELONEGO JACKFRUITA

MAKARON SOBA Z RAGU Z ZIELONEGO JACKFRUITA

SKŁADNIKI:

  • 100 g makaronu soba House of Asia
  • 400 g jackfruita zielonego szarpanego Quality Food
  • 2 łyżki pasty z czosnku House of Asia lub 3-4 ząbki drobno posiekane
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 średnie cebule pokrojone w piórka
  • 2 pomidory pokrojone w kostkę
  • 1 mała marchew starta na tarce
  • 500 ml passaty pomidorowej
  • Sól i pieprz czarny do smaku
  • 1 łyżeczka oregano lub ziół prowansalskich
  • 100 g masła
  • Świeże zioła do podania
  • Świeżo starty ser długo dojrzewający (np. parmezan)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Jackfruita przełóż na sitko i wypłucz pod bieżącą wodą, następnie dobrze odciśnij z jej nadmiaru.
  • Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (zostaw kilka łyżek wody z gotowania).
  • Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, podsmaż odsączonego jackfriuta przez 5-6 minut, dodaj pokrojoną cebulę, pastę z czosnku oraz startą marchewkę i smaż kolejne 5 minut. W międzyczasie dodaj pokrojone pomidory, passatę, oregano, dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Przykryj i duś przez 20 minut na wolnym ogniu. Pod koniec raz jeszcze dopraw do smaku.
  • Wymieszaj gotowe ragù z makaronem i wodą z gotowania. Dodaj zimne masło, całość wymieszaj i podawaj z tartym serem.
Autor: Commplace/mat.prasowe, Materiały prasowe
Rozwiń
TACO Z SZARPANYM JACKFRUITEM ZIELONYM

TACO Z SZARPANYM JACKFRUITEM ZIELONYM

SKŁADNIKI:

Farsz:

  • 1 puszka jackfruita zielonego szarpanego Quality Food
  • 2 łyżeczki pasty z czosnku House of Asia lub 2-3 ząbki czosnku drobno pokrojone
  • 1 opakowanie Taco shells Casa de Mexico
  • 2 łyżeczki przyprawy Chili Con Carne Casa de Mexico
  • 100 g sosu BBQ z Chipotle Casa de Mexico
  • 2 średnie cebule pokrojone w pióra
  • 100 ml wody

Pasta z fasoli pinto:

  • 3 łyżki pasty z fasoli Pinto Casa de Mexico
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka soku z limonki
  • Sól, pieprz czarny do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Jackfruita wyłóż na sitko, dobrze opłucz pod bieżącą wodą i odsącz. Na rozgrzanej patelni usmaż jackfruita na rumiany kolor, a następnie dodaj sos teriyaki i smaż przez ok. 5 min., aby owoc wchłonął nadmiar sosu.
  • Przekrój bułki na pół, posmaruj masłem i przypiecz lub ugrilluj na rumiany kolor. W międzyczasie przygotuj sos mieszając wszystkie składniki razem.
  • Złóż burgera: posmaruj bułkę sosem, połóż liść sałaty, a następnie usmażonego jackfruita. Na koniec ułóż warzywa i przykryj drugą częścią bułki.
Autor: Commplace/mat.prasowe, Materiały prasowe
Rozwiń
RYŻ Z ŻÓŁTYM JACKFRUITEM I KREMEM KOKOSOWYM

RYŻ Z ŻÓŁTYM JACKFRUITEM I KREMEM KOKOSOWYM

SKŁADNIKI:

  • 565 g jackfruita żółtego krojonego Quality Food
  • 100 ml kremu kokosowego Kara
  • 200 g ryżu jaśminowego House of Asia
  • 2 łyżki miodu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Jackfruita otwórz i przełóż na sitko, odsącz z zalewy i pokrój w kostkę.
  • Przygotuj sos: krem kokosowy podgrzej i wymieszaj z miodem.
  • Ugotowany ryż wymieszaj delikatnie w dużej misce z jackfruitem oraz sosem kokosowym. Następnie przełóż do miseczek i od razu podawaj.
Autor: Commplace/mat.prasowe, Materiały prasowe
Rozwiń
LODY Z ŻÓŁTEGO JACKFRUITA

LODY Z ŻÓŁTEGO JACKFRUITA

SKŁADNIKI:

  • 1 puszka Jackfruita żółtego krojonego Quality Food (zalewa zamrożona osobno i owoce osobno)
  • 400 g mrożonego mango (+ kilka kostek do dekoracji)
  • 200 g śmietanki 36%
  • 1 łyżka miodu (opcjonalnie)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Wszystkie zmrożone składniki umieść w kielichu blendera i zalej śmietanką oraz miodem.
  • Całość zblenduj na wysokich obrotach przez minimum minutę.
  • Gotowe lody przełóż bezpośrednio do pucharków lub dodatkowo schłodź godzinę w zamrażarce.
  • Udekoruj kawałkami mango.
Autor: Commplace/mat.prasowe, Materiały prasowe
Rozwiń
Powrót
Jakie dania można przygotować z Jackfruita?
Jakie dania można przygotować z Jackfruita?
Jakie dania można przygotować z Jackfruita?
Jakie dania można przygotować z Jackfruita?
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email