Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Pierniki

Pierniki

Pierniczki warto upiec około 2 tygodnie przed Wigilią i włożyć do pudełka metalowego lub szklanego słoika, aby zmiękły.
Autor: Pexels.com
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Pierogi

Pierogi

Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami, pierogi z soczewicą i uszka z kapustą i grzybami można zrobić nawet 3 tygodnie przed Wigilią, a następnie zamrozić w woreczkach strunowych
Autor: Pexels.com
Rozwiń
Kompot z suszu

Kompot z suszu

Kompot z suszu możemy przygotować 1-2 dni przed świętami
Autor: Wikipedia/ Creative Commons
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Zakwas z buraków

Zakwas z buraków

Zakwas przygotowany na 2 tygodnie przed świętami będzie zdrowy i pełny witamin, a tradycyjny barszcz czerwony nabierze przyjemnego kwaśnego smaku.
Autor: Pexels.com
Rozwiń
Barszcz czerwony

Barszcz czerwony

Barszcz czerwony, jak i zupa rybna czy grzybowa, można przygotować już dwa dni przed Wigilią
Autor: Wikipedia/ Creative Commons
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Bigos

Bigos

5 dni przed świętami można zacząć przygotowywać bigos, który odsmażany i cierpliwie doprawiany będzie miał wyrazisty smak
Autor: Wikipedia/ Creative Commons
Rozwiń
Kapusta z grochem

Kapusta z grochem

Kapustę z grochem można spokojnie przygotować kilka dni przed świętami
Autor: Wikipedia/ Creative Commons
Rozwiń
Kapusta z grzybami

Kapusta z grzybami

Podobnie w przypadku kapusty z grzybami, którą można zrobić kilka dni przed Bożym Narodzeniem
Autor: Wikipedia/ Creative Commons
Rozwiń
Magnifying Glass Plus Powiększ zdjęcie
Sałatka jarzynowa

Sałatka jarzynowa

Kilka dni przed świętami, warto też obrać i pokroić warzywa na sałatkę jarzynową. Posiekane półprodukty trzeba przełożyć do pojemników do mrożenia żywności lub woreczków strunowych. Dzięki temu zabiegowi można szybko je ugotować np.: w wigilijny poranek i połączyć z pozostałymi składnikami. A następnie włożyć je do lodówki do przegryzienia.
Autor: Wikipedia/ Creative Commons
Rozwiń
Powrót
Pierniki
Pierogi
Kompot z suszu
Zakwas z buraków
Barszcz czerwony
Bigos
Kapusta z grochem
Kapusta z grzybami
Sałatka jarzynowa
Zamknij reklamę za s.
X
Zamknij reklamę
...
powiększone zdjęcie
email